ב-30 למרץ, מיקרוסופט פתחה לראשונה את שירות המנויים האישי והמשפחתי של Microsoft 365.
במקביל לכך, מיקרוסופט עדכנה על מספר שינויים והתאמות עבור מגוון מוצריה לעסקים קטנים ולעסקים בינוניים, ביניהם Microsoft 365 ProPlus ואחרים.
שירותי 365 החלו ב-2017 כשירות מנוי לעסקים גדולים / אנטרפרייז (Enterprise), שילוב של מוצרי ווינדוז, אופיס ו-EMS (Enterprise Mobility and Security). מטרתם הענקת חיבוריות ענן מלאה לעסק, אשר ממלאה אחר כל צרכי התקשורת, הגיבוי, והניהול של העסק באופן יעיל – The World’s Productivity Cloud. מבחינת מיקרוסופט זוהי הדרך להגשמת חזון של יעילות באמצעות מוצרי החברה – חבילה של אפליקציות ושירותים שמעניקים לעסק אינטיליגנציה מלאכותית וחידושים פורצי דרך לעבוד איתם. כולל שירות Microsoft Teams שמחבר בין צוותים בעסק וצבר עשרות מיליוני משתמשים חדשים במהלך החודשים האחרונים כתוצאה מעבודה מהבית של חברות רבות המשתמשות בשירותי מיקרוסופט 365 לעסקים.
השינויים הם בעיקר לשמות המוצרים, הנה רשימה מרוכזת:
The new product names go into effect on April 21, 2020. This is a change to the product name only, and there are no pricing or feature changes at this time.
- Office 365 Business Essentials will become Microsoft 365 Business Basic.
- Office 365 Business Premium will become Microsoft 365 Business Standard.
- Microsoft 365 Business will become Microsoft 365 Business Premium.
- Office 365 Business and Office 365 ProPlus will both become Microsoft 365 Apps. Where necessary we will use the “for business” and “for enterprise” labels to distinguish between the two.
כפי שרשום – שינויים אלו נכנסו לתוקף אוטומטית בתאריך 21 באפריל, 2020. על פי מיקרוסופט, השינוי נובע מרצון שלהם לשקף את מגוון ההטבות והמאפיינים של כל מנוי.
השינויים הללו אמנם בשם בלבד (לא בוצעו שינויים במחירים או מאפיינים) אך למעשה מדובר בהצהרה רשמית של מיקרוסופט על כוונותיה להמשיך ולשחרר חידושים נוספים לחבילות המוצר לעסקים שלה, ולהמשיך לפתח ולשפר עבור עסקים מערך כולל של מוצרים לתפעול ומחשוב המידע והעובדים.
החשיפה הזו משמעותית ביותר היות והיא מראה את הקו של מיקרוסופט כלפי העתיד – מעבר לחבילה כוללת ושלמה של מוצרים עבור עסקים בכל הגדלים, והתבססות הולכת וגוברת על 365 ומדיניות החיבוריות העולמית של החברה. מיקרוסופט למעשה חושפת כיצד היא מתכוונת להילחם במתחרות על כל לקוח ולהמשיך להוביל את השוק לעבר העתיד.
שימו לב כי בגין שינויים אלו אין שום צורך בעבור העסק לבצע שינויים כלשהם